csütörtök 2018. április 26.
Konyha
Konyha
-
14.09.2017
Az Il mio cioccolato magyar fagyit díjazták egy nemzetközi versenyen.
cikk olvasása
Konyha
-
14.09.2017
• Puffasztott rizs + hummusz + hasábokra vágott zöldségek – ezúttal sárgarépa és zellerszár, de lehet még uborka, paprika, retek is.
cikk olvasása
Konyha
-
14.09.2017
Kowáék az új nagylemez megjelenése előtt a Hallban koncerteznek a Zamat nyitóestéjén, két hét múlva pénteken.
cikk olvasása
Konyha
-
07.09.2017
A termék hagyományos jellegét elkészítésének módja, külső megjelenése és íze adja.
cikk olvasása
Konyha
-
07.09.2017
Budapest. Mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borával és számos...
cikk olvasása
Konyha
-
31.08.2017
Bár a boltokban egész évben elérhető, a kiskertek tulajai ezekben a hetekben szedik a sötétlila kincset.
cikk olvasása
Konyha
-
31.08.2017
Budapest. A legjobb minőségű magyar alapanyagokkal, a legújabb főzési technológiákkal, a...
cikk olvasása
Konyha
-
24.08.2017
A térség hagyományos rendezvénysorozatán, annak hagyományos ételét készítették versenyre a hétvégén a Hajdúhéten az Aranybogrács Slambucfőző versenyen Hajdúböszörményben a Hajdúsági Múzeum udvarán. A tét nem volt idén sem kicsi: szalonna, krumpli és tészta, s némi só segítségével kellett ínycsiklandozóra forgatni (32-szer) a pásztorételt. Fotó: Horváth Tamás
cikk olvasása
Konyha
-
24.08.2017
Konyha
-
24.08.2017
Otthon is elkészíthető a legtöbb magyar street food, Szeptembertől kapható az első Food Truck receptkönyv
cikk olvasása
Konyha
-
17.08.2017
Ha fogyni akarsz, és nem tudsz lemondani a kenyérről, ez a vekni a legjobb társad lesz a diétádban! Hozzávalók:2...
cikk olvasása
Konyha
-
17.08.2017
Hagyma Öregebb vöröshagymát használj és kisebb fejeket válassz.
cikk olvasása
Konyha
-
17.08.2017
A Nyári Egyetem négy hete alatt négy hazai tájegység zenéjével, táncaival és ételeivel ismerkedhettek.
cikk olvasása
Konyha
-
17.08.2017
A gyermekek táplálkozási szokásairól készített felmérést a joghurtgyártó.
cikk olvasása
Konyha
-
10.08.2017
Óriási az igény vidéken a minőségi street food-ra, pedig ott gyerekcipőben jár a színvonalas utcai étkeztetés.
cikk olvasása
Konyha
-
10.08.2017
Gyakorlatilag nincs olyan étel, amit ne helyettesíthetnénk egészségesebb alternatívával.
cikk olvasása
Konyha
-
10.08.2017
A magyar fagylaltok taroltak a világ élelmiszeripari Oscarjának számító Great Taste Awardson.
cikk olvasása
Konyha
-
10.08.2017
Budapest. A kókuszvízzel már bemutatkoztak a növényi eredetű levek, és azóta a lehetőségek...
cikk olvasása
Konyha
-
03.08.2017
Paradicsomos-mozzarellás padlizsán Hozzávalók: 1 padlizsán, 3 paradicsom, 2 ek.
cikk olvasása
Konyha
-
03.08.2017
Zöldségek, saláták és sok gyümölcs – a bolgár konyha az egyik legegészségesebb Európában.
cikk olvasása
Konyha
-
03.08.2017
Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
cikk olvasása
Konyha
-
20.07.2017
Rosszul lettél az első fagyitól? Esetleg ugyanazt a puffadást, szúró, görcsös fájdalmat érezted, amikor gyümölcsöt ettél vagy egy szelet finom süti után ittál egy pohár gyümölcslevet? Ha ilyet tapasztaltál, akkor valószínű, hogy a bélrendszered túlérzékeny a gyümölcscukorra, a fruktózra.
A fruktóz, vagyis a gyümölcscukor öttagú gyűrűből...
cikk olvasása
Konyha
-
20.07.2017
Konyha
-
20.07.2017
A Hajdúsági Sütödék idén tízezer családhoz juttatja el ingyen az általa kifejlesztett Vitajó cipókat.
cikk olvasása
Konyha
-
13.07.2017
A Nap égitest helyzete arról is tájékoztat, mik az általános jellemzőink.
cikk olvasása
Konyha
-
06.07.2017
Budapest. A közhiedelemmel ellentétben a minőségi margarinok kenhetőségét már régóta nem a...
cikk olvasása
Konyha
-
06.07.2017
Esztergom. Ismét díjazták az ország legjobb pálinkáit a napokban Esztergomban.
cikk olvasása
Konyha
-
06.07.2017
A levendula különleges aromája az ételekben aranyat ér.
cikk olvasása
Konyha
-
29.06.2017
A finomság kedvelőinek érdemes a Tisza-parti település felé venni az irányt.
cikk olvasása
Konyha
-
29.06.2017
Számottevő érdeklődés kísérte a különleges debreceni gasztrofesztivált.
cikk olvasása
Konyha
-
22.06.2017
Hiába eszünk minden nap csirkét salátával, ha a kettő között mindig elcsábulunk.
cikk olvasása
Konyha
-
22.06.2017
Kóstolón mutatkozott be Budapesten a legújabb Hungarikum
cikk olvasása
Konyha
-
15.06.2017
A Napló és a Hajdúsági Sütödék közös játékán Vitajó cipókat kóstolhattak olvasóink.
cikk olvasása
Konyha
-
08.06.2017
Azt gondolta, hogy a makarónit tányérban mérik? Nagyot tévedett!
cikk olvasása
Konyha
-
08.06.2017
Hat év, 15 díj, az idén a legnemesebb: az Év Fagylaltja-díj, mégpedig a mascarponés túrókrém sós karamellel.
cikk olvasása
Konyha
-
01.06.2017
Különleges emberek, különös szokások, avagy mit evett-ivott Beethoven és a többi?
cikk olvasása
Konyha
-
01.06.2017
Népviseletbe öltözött hölgyek kínálták a lengyel vendégek nemzeti ételét.
cikk olvasása
Konyha
-
25.05.2017
A nyáresti partik vagy a meccsnézések csak úgy kiáltanak valami ropogtatnivalóért. De ne érd be a boltban kapható zacskós chipsekkel! Otthon, saját magad, sokkal finomabb, egészségesebb és diétásabb harapnivalót is készíthetsz. Most mutatunk egy olyan cukkinichips receptet, ami új szintre emeli a chips fogalmát!
cikk olvasása
Konyha
-
25.05.2017
A termelőknek kivételesen szigorú követelményeknek kell megfelelniük.
cikk olvasása
Konyha
-
18.05.2017
Debrecen városa az első pillanattól vevő volt a különféle gasztronómiai fesztiválokra.
cikk olvasása
Konyha
-
11.05.2017
Budapest. A Gyergyószék települései a díszvendégei az idei Székely Fesztiválnak, amelyet a...
cikk olvasása
Konyha
-
11.05.2017
Szép debreceni siker született egy rangos kávészakértő versenyen a fővárosban.
cikk olvasása
Konyha
-
04.05.2017
Konyha
-
27.04.2017
Elkezdődött a finom édesség magyar termékként való bejegyzési folyamata.
cikk olvasása
Konyha
-
27.04.2017
Hetekkel a kutatási eredmények bejelentése után a megyén túl is kapható a Vitajó.
cikk olvasása
Konyha
-
27.04.2017
Öt csapat mérte össze tudását több kategória mellett a „legfinomabb hurka-pite” elismerő cím elnyeréséért.
cikk olvasása
Konyha
-
27.04.2017
Debrecen. A Vitajó cipók Gubicza Csabát, a Hotel Divinus séfjét is megihlették.
cikk olvasása
Konyha
-
20.04.2017
Huszonnégy pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata; az egységes megjelenésű palackokba a termelők 2016-os olaszrizlingje kerül – közölte az MTI kedden. Fotó: Magánarchívum
cikk olvasása
Konyha
-
20.04.2017
Hungarikum lett a tiszai halászlé, ám a folyóban nem lehet halászni. Akkor hogy is van ez?
cikk olvasása
Konyha
-
13.04.2017
A tojásfestés az ünnep elmaradhatatlan kelléke, de jobb móka, ha a család együtt díszít.
cikk olvasása
Konyha
-
06.04.2017
Te milyen desszerttel kínálod a rokonokat, barátokat húsvét táján?
cikk olvasása
Konyha
-
30.03.2017
Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, ám konkrét tanácsok nélkül nem megy.
cikk olvasása
Konyha
-
23.03.2017
– Mi két- vagy háromhetente jutunk el étterembe a családommal, de a különlegesebb eseményeket is ott ünnepeljük általában. Barátokkal nem járok – nyilatkozott Gyúró Lili. – Legfeljebb havonta, a családdal, de általában ennél ritkábban, ha valamilyen...
cikk olvasása
Konyha
-
23.03.2017
A cikória az őszirózsafélék családjába tartozó mezei katáng nemesített változata.
cikk olvasása
Konyha
-
23.03.2017
A szezonális zöldségek, alapanyagok változatos felhasználásával „készül” az egészség.
cikk olvasása
Konyha
-
16.03.2017
Budapest. Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén...
cikk olvasása
Konyha
-
16.03.2017
Egy térképen az összes hely, ahol megfordulnak idén a food truck-ok.
cikk olvasása
Konyha
-
16.03.2017
Petőfi ivott, Jókai fizetett, 1848-nak is voltak népszerű fogásai a korabeli Pesten.
cikk olvasása
Konyha
-
09.03.2017
Nő, Anya, Feleség. Útmutató, Szakácsnő, Tündér – így nevezik Stőhr Grétát.
cikk olvasása
Konyha
-
02.03.2017
Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc érlelt whiskynket?
cikk olvasása
Konyha
-
02.03.2017
Bár még csak alakulóban van Esztár második számú gasztronómiai programja, már így is népszerű.
cikk olvasása
Konyha
-
23.02.2017
Konyha
-
23.02.2017
Receptversenyünk összegzése: le a kalappal olvasóink előtt, majd’ mindegyik „pályamű” igazi különlegesség.
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
Hurka- és kolbásztöltő fesztivált rendezett a hétvégén a bihari település.
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
Budapest. Április 18-ig fogadja a nevezéseket a Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018...
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
Budapest. A Street Food Egyesület elnöke szerint életmódváltás miatt terjedhetett el...
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
Budapest. Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj egyik étterme kapta az első horvátországi...
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
A póréhagymát sózzuk, borsozzuk, pároljuk; kanálnyi liszttel összekeverve zsemleszínűre pirítjuk. Alaplevet öntünk hozzá, majd megfőzzük. A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal. A divany.hu szerint ez egy tökéletes téli leves. Fotó: Magánarchívum
cikk olvasása
Konyha
-
16.02.2017
Konyha
-
09.02.2017
Egyre több különlegességgel táplálják a hazai „utcakaja”-választékot.
cikk olvasása
Konyha
-
09.02.2017
Csöröge
A farsangi időszakban az egyik legjobb dolog a fánk.
cikk olvasása
Konyha
-
09.02.2017
Barbecue szósz
Mind tudjuk, hogy a valódi barbecue szósz órákig...
cikk olvasása
Konyha
-
02.02.2017
A hazai szakácsok a negyedik helyen végeztek, mindössze 16 ponttal csúsztak le a dobogóról.
cikk olvasása
Konyha
-
26.01.2017
Különösen fontos elvárás a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában.
cikk olvasása
Konyha
-
26.01.2017
Segítünk, hogy jó érzéssel gondoljon vissza a menzán megismert ételekre!
cikk olvasása
Konyha
-
19.01.2017
Ha étteremben eszünk, az a derékméretünk növekedésével járhat, különösen, ha gyakran tesszük ezt.
cikk olvasása
Konyha
-
19.01.2017
Ha nem is ötször, de legalább háromszor együnk ezekből naponta.
cikk olvasása
Konyha
-
19.01.2017
A hétköznapi életben gyakran fordulunk meg olyan helyeken, éttermekben és vendéglőkben, ahol bizony nem árt, ha ismerjük az etikett szabályait. Nem csak üzleti vacsoráknál – de kiemelten akkor – bizony könnyen felsülhetünk, kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha nem ismerjük és alkalmazzuk ezeket a szabályokat, amiket a kicsiserpenyo.hu összegyűjtött. Ha minősíteni szeretnéd az ételeket, ezt jelezheted az evőeszközeiddel a pincér felé. Fotó: Magánarchívum
cikk olvasása
Konyha
-
19.01.2017
Nézzük, milyen elemekre van szükség, ha jó sót szeretnénk fogyasztani!
cikk olvasása
Konyha
-
12.01.2017
A kínai konyha sokoldalú – a teknőst azért „most, vagy soha” alapon kóstoltuk meg.
cikk olvasása
Konyha
-
12.01.2017
Sokan már nemcsak valamilyen alkalomból mennek étterembe, hanem napi rutinjukká vált.
cikk olvasása
Konyha
-
12.01.2017
Konyha
-
05.01.2017
Unod már a vaj-sonka-sajt szendvicskombinációt? Sőt, már a szalámiból is eleged van? Akkor ezt imádni fogod: a bioheal.hu elhozta neked a 21 legütősebb reggeli szendvicstippet.
Mindegyik egészséges , laktató és megfelelő mennyiségű
cikk olvasása
Konyha
-
05.01.2017
Több rostA székrekedésnél semmi sem puffasztja fel jobban a gyomrot,...
cikk olvasása
Konyha
-
05.01.2017
Kend ki olívaolajjal a palacsintasütőt, karikázz bele színes pritaminpaprikákat, majd üsd bele a tojásokat. Ennél gyorsabb tükörtojást nem is kívánhatnál! Jó étvágyat!
fotó: Magánarchívum
cikk olvasása
Konyha
-
05.01.2017
Sokan úgy gondolják, hogy egy kávé, egy pohár narancslé vagy éppen a joghurt tökéletes eleme a reggelinek.
cikk olvasása
Konyha
-
05.01.2017
Köztudott, hogy az egészséges reggeli nagyban hozzájárul, hogy a napjaid kiegyensúlyozottan indulhassanak.
cikk olvasása
Konyha
-
29.12.2016
Ahhoz, hogy a szerettei egy kis szerencsével indíthassák a 2017-es évet, tegyen az ünnepi asztalra szerencsehozó lóherét. Fotó: AFP
cikk olvasása
Konyha
-
29.12.2016
Konyha
-
29.12.2016
Vannak olyan alapvető ízek, amelyeket szeretünk érezni szilveszterkor.
cikk olvasása
Konyha
-
22.12.2016
Szokásjogon alapul: karácsonykor esszük a legtöbb halat.
cikk olvasása
Konyha
-
22.12.2016
Átadtuk receptversenyünk nyerteseinek az ajándékokat Kiss Ferenc, a Csokonai Étterem séfje jelenlétében szerdán. Fotó: Matey István
cikk olvasása
Konyha
-
22.12.2016
Halkocsonya A hagyományos kocsonyához hasonlóan kell elkészíteni.
cikk olvasása
Konyha
-
22.12.2016
Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa
A webböngészőjének a beállítása nem engedélyezi a sütik használatát. Kérjük vegye figyelembe, hogy ehhez a weboldalhoz szükséges a sütik használata.
Már van előfizetésem vagy korábban regisztráltam!
Új vagyok, regisztrálni szeretnék!