Gasztronómia

Nagyszerű húsételek kerülnek az asztalra

hajdúszoboszló. A legfinomabb hagyományos hajdúsági ételek állnak a középpontjában a Hajdúsági Ízek Fesztiváljának, ahol eredeti és modern receptek alapján készítik el a vendéglátók a hagyományos alföldi ételeket, és újragondolt receptek formájában egyedi ízélményekkel is gazdagodhatunk a hétvégén. A hajdúváros megismerteti a látogatókat a régi hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve. A gazdag kínálatban szerepelni […]

Gasztronómia

E hozzávalókból isteni sütemény készül!

hajdúböszörmény. A Magyar Néprajzi Lexikon szerint a béles töltelékkel bélelt tészta, a parasztkonyha régi ünnepi süteménye. Még századunkban is gyakori kelesztetlen, egyszerű gyúrt tésztából, bár ekkor már többnyire kelt tésztából készült. A megformálás hagyományos módja szerint a négyszögletesre kinyújtott tészta közepére kerül a töltelék, majd a tészta négy sarkát középre fölhajtják. Régen tepsi nélkül, a […]

Gasztronómia

Finom ajánlatunk a hét végére

Sajtos palacsinta Hozzávalók: 60 dkg krumplipüré, 7 dkg sajt, 2 ek. aprított zöldhagyma, 1 db tojás, 10 dkg búzaliszt, étolaj (a sütéshez), só, tejföl (a tálaláshoz). Elkészítés: Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét. Elosztjuk tizenkét adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél centiméter vastag palacsintává lapítjuk. A […]