Kontaktlencsében a tavasz is sokkal zöldebbnek hat

A jól megválasztott kontaktlencséhez elengedhetetlen a szemvizsgálat FotÓ: Archív

A jól megválasztott kontaktlencséhez elengedhetetlen a szemvizsgálat FotÓ: Archív

A jó kontaktlencse élménnyé teheti a látást, különösen, ha a tavasz harsogó színeit is élesebben láthatjuk vele.

Debrecen. A kontaktlencse-viselés iránti igény mutat némi évszakhoz köthető ingadozást. Jellemzően megnő utána a kereslet a napsütéses hónapokban, hiszen ki ne szeretne egy szép, jó minőségű és szupertrendi napszemüveget magának?

Ilyenkor viszont gyakran felmerül a kérdés: hordhat-e lencsét, aki allergiától szenved?

A megnyugtató válasz: igen. Természetesen gondos kontaktológiai vizsgálat és próbaviselés kell, hogy megelőzze a döntés meghozatalát, de a szemészeti tüneteket is okozó pollenallergia nem zárja ki a kontaktlencse problémamentes viselését.

Kontaktológiai vizsgálat

Nagyon fontos a kontaktológusnak beszámolni arról, hogy milyen szemtüneteink vannak, és milyen kezelést kapunk ezekre. A szájon át bevett gyógyszerekre és a szemcseppekre egyaránt gondolni kell. Ezek ugyanis befolyásolják, hogy a szakember milyen lencsét, napi hány órás viselést, milyen ápolószert javasol. Általában elmondható, hogy a napi viselésű lencséket panaszmentesen tudják hordani a páciensek, hiszen egész nap felfogják a polleneket, este pedig azzal együtt kidobjuk a lencséket. A havi lencsék közül a magasabb oxigén-áteresztőképességű és vékonyabb lencsék hidrogén-peroxidos lencsetisztító folyadékkal ápolva panaszmentesen viselhetőek. Egyéni eltérések itt is mutatkozhatnak persze, de ezek kiszűrésére remek megoldás a kontrollvizsgálattal történő próbaviselés.

Ajándékot is kapnak

A kontaktlencsét gyártó és forgalmazó cégek, a döntés megkönnyítése végett is, sokszor kedveznek a kontaktlencsét megrendelő vásárlóknak, és értékes ajándékokat adnak a lencse mellé. Az Okula Optika ilyen gáláns ajándéka most egy Bluetooth hangszóró USB- és MicroSD-csatlakozóval. x

A Napló Hűségkártya-akcióban részt vevő Okula Optika szaküzletek a hűségkártyával rendelkező vásárlóknak 10% kedvezményt biztosítanak vásárlásuk végösszegéből. Az üzletek listája a hűségoldalakon található.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés