Kitartás, valamint tisztelet

Szél Gábor instruálása mellett sajátíthatók el az alapok  Fotó: Magánarchívum

Szél Gábor instruálása mellett sajátíthatók el az alapok  Fotó: Magánarchívum

Harminckét éve nyíltak meg az első Wing Tsun Kung Fu iskolák országszerte Máday Norbert irányításával.

Debrecen. Megyénkben huszonkilenc éve tanulható a különleges harcművészeti rendszer Szél Gábor 8. mesterfokozatú kelet-európai főinstruktor-helyettes vezetésével. A Wing Tsun fejleszti az állóképességet, javítja a tartást, formálja a testet, növeli a tűrőképességet. Jobban tudunk összpontosítani és kiegyensúlyozottabbak leszünk általa.

Jellemformáló közösség

A Wing Tsun tanulása nincs korhoz, nemhez kötve, 6-tól 86 éves korig tanulható, csak elhatározás kérdése. Az egyetlen olyan kungfu-stílus, amelyet nő dolgozott ki, egy shaolin apáca. Így nem a fizikai erő dominál a harc során, hanem az ész, a rafináltság és az ügyesség. Nem az a fontos, hogy a kezdő vagy épp gyakorló milyen erős, gyors, dinamikus, sokkal fontosabb, hogy legyen kitartó, türelmes, szorgalmas és tisztelettudó.

A mai rohanó világban a szülőnek nem mindig jut elég ideje a nevelésre, sok gyerek csonka családban, anya vagy apa nélkül nő fel. Nincs megfelelő példakép. A közösség jellemformáló erejét mind ismerjük: mindenki akar valahová tartozni. Fontos, hogy a tréningeken biztonságos környezetben, példamutató mesterektől tanulhassanak. Mivel a Wing Tsun Kung Fu rendkívül egyszerű, gyors és hatékony, ezért nemcsak civilek számára oktatják, hanem a különböző rendvédelmi és katonai alakulatok kiképzésében is jelentős szerepet kap. Magyarországon a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a NAV és a honvédség kiképzésének is szerves részét képezi Szél Gábor mester irányításával. A derecskei gimnáziumban 400 rendvédelmi és honvédelmi szakos hallgató gyakorolja ezt a harcművészetet, illetve a debreceni Szent József Gimnázium honvédelmi szakos hallgatói is a Wing Tsun-t tanulják.

A Napló hűségkártyával rendelkezők 25 százalékos kedvezményben részesülnek. Bővebb felvilágosítás a www.wingtsundebrecen.hu-n.  X


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés