Hagyományos hajdúsági ízek, hűségkedvezménnyel

Bocskaikert nevezetessége a tornácos előterű vendéglátóhely FotÓ: Magánarchívum

Bocskaikert nevezetessége a tornácos előterű vendéglátóhely FotÓ: Magánarchívum

A Véndiófa Csárda a megye egyik legfiatalabb csárdája.

Bocskaikert. Az ötvenes években a csárda helyén szép ámbitusos ház állott, tornácos előtérrel, előtte egy vén diófa. A monda szerint a jeles debreceni költő, Gulyás Pál – akinek Bocskaikertben lakóháza is volt – sokszor megcsodálta ezt a fát. Talán ehhez írta „A viharzó diófa” című versét: Egy diófához vitt az utam/Nincs harsona kürt, hogy micsoda futam/Ott állt a fa elszántan, szabadon/ Zuhogott, zakatolt a fa, mint a malom. A Véndiófa Csárda 1955-ben épült, és 2003-ban felújítva kapta meg múltidéző arculatát. Hamarosan egy nagy beruházásnak köszönhetően ismét bővülni fog a csárda, így már több mint 130 fő befogadására lesz képes, amely tavasztól őszig 50 férőhelyes fűthető terasszal bővíthető.

 

Ételkiszállítást is vállalnak

– Fontosnak tartjuk, hogy ételeink és csárdánk a hajdúsági ízvilágot és a feledésbe merülő „csárda hangulatot” mutassa meg az itt élők, és a távolból idelátogatók számára – emelte ki Takács Norbert üzletvezető. A csárda portáján kemence is található. Baráti árakat, ételkiszállítást, rendezvényekre menükiszállítást vállalnak, csakhogy partnereik kedvében járjanak.

 

10 százalék kedvezmény

A csárda tulajdonosai évek óta részesei a Napló hűségprogramjának előfizetőként. Amellett, hogy éltek a kapott kedvezményekkel, fontosnak tartják a csatlakozást, hogy ezáltal is minél többen megismerhessék tradicionális ételeiket, specialitásaikat. A hűségkártya felmutatásával ételeikből 10 százalék kedvezményt biztosítanak.  HBN

Cikk 58 / 79

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés