Hagyományos hajdúsági ízek, szép kedvezménnyel

Bocskaikert nevezetessége a tornácos előterű vendéglátóhely FotÓ: Magánarchívum

Bocskaikert nevezetessége a tornácos előterű vendéglátóhely FotÓ: Magánarchívum

A Véndiófa Csárda a megye legfiatalabb csárdája.

Bocskaikert. Az ötvenes években a csárda helyén szép ámbitusos ház állott, tornácos előtérrel, előtte egy vén diófa. A monda szerint a jeles debreceni költő, Gulyás Pál – akinek Bocskaikertben lakóháza is volt – sokszor megcsodálta ezt a fát. Talán ehhez írta „A viharzó diófa” című versét: Egy diófához vitt az utam/Nincs harsona kürt, hogy micsoda futam/Ott állt a fa elszántan, szabadon/ Zuhogott, zakatolt a fa, mint a malom.

 

Ünnepi menüsor

– Húsvét alkalmából a csárdában az előétel főtt füstölt csülök lesz sárga túróval pirított kaláccsal. Főételként rozmaringos ropogós sült házinyúlcombot kínálnak, vajas burgonyapürével és párolt zöldségekkel, majd desszertnek tönkölyös joghurtos mini kuglófot eper pudinggal, csokoládé öntettel – ajánlotta magukat Zacsik Tibor főszakács. Mint rámutatott, húsvétkor is fontosnak tartják, hogy ízvilágukkal hozzájárulhassanak az ünnepi hangulatoz.

A Véndiófa Csárda 1955-ben épült, és 2003-ban felújítva kapta meg múltidéző arculatát. Hamarosan egy nagy beruházásnak köszönhetően ismét bővülni fog a csárda, így már több mint 130 fő befogadására lesz képes, amely tavasztól őszig 50 férőhelyes fűthető terasszal bővíthető.

– Fontosnak tartjuk, hogy ételeink és csárdánk a hajdúsági ízvilágot és a feledésbe merülő „csárda hangulatot” mutassa meg az itt élők, és a távolból idelátogatók számára – emelte ki Takács Norbert üzletvezető. A csárda portáján kemence is található. Baráti árakat, ételkiszállítást, rendezvényekre menükiszállítást vállalnak, csakhogy partnereik kedvében járjanak.

 

Tíz százalék kedvezmény

Évek óta részesei a Napló hűségprogramjának előfizetőként. Azért tartják fontosnak a csatlakozást, hogy ezáltal is minél többen megismerhessék tradicionális ételeiket, specialitásaikat. A hűségkártya felmutatásával ételeikből 10 százalék kedvezményt biztosítanak. Ajánlataikról a www.vendiofacsarda.hu oldalon tájékozódhatnak. HBN

Cikk 1 / 1

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés