Ötvenéves a debreceni konzervgyár

Az új beruházás első dolgozói csonthéjas és hüvelyes terméseket dolgoztak fel Fotók: Napló-archívum, Kalmár István

Az új beruházás első dolgozói csonthéjas és hüvelyes terméseket dolgoztak fel Fotók: Napló-archívum, Kalmár István

Kilencféle gyümölcs, hétféle főzelék és ötféle savanyúság 42 változatát állították elő.

Debrecen. A 3. ötéves terv egyik legnagyobb beruházása volt hazánkban a Debreceni Konzervgyár megépítése több mint egymilliárd forintért – számolt be róla kereken 50 éve, 1969. június 22-én színes egész oldalon a Napló.

A Román Dénes által írt cikk szerint az új üzemet 42 katasztrálishold-területen l


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés