Címlap

Kitárta kapuját Esztár, rengeteg programmal

Esztár. – Az üstben készült lecsóhoz 60 kiló szalonnát, 50 liter olajat, 2,5 mázsa hagymát, 6 mázsa paprikát, 50 kiló fejes káposztát, 2,5 mázsa paradicsomot, 30 kiló füstölt kolbászt, 40 kiló sült csirkecombot, 25 kiló tarhonyát használtunk fel, amelyet aztán 10 kiló sóval, 1 kiló borssal, 1 kiló fűszerpaprikával ízesítettünk – sorolta a hatalmas adag lecsó elkészítéshez szükséges hozzávalókat Bene Sándor Venesz-díjas mesterszakács a hétvégén Esztárban megrendezett VIII. lecsófesztiválon. A kis bihari településen hagyomány már, hogy augusztus végén kitárja kapuit a falu, illetve az ott lakók közül sokan a portáik udvarára is beengedik a vendégeket, merthogy annyi esemény van, hogy az nem férne el a közterületeken. Ezúttal sem volt ez másként. Mi is ellátogattunk a fesztiválra. /5.  HBN

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük