Láss csodát közel s távol!

Személyre szabják  Fotó: MA.

Személyre szabják  Fotó: MA.

Új Varilux X széria: az éles látás új dimenziója.

Debrecen. Elmúltam negyven éves, de a tempóm a régi. Tartom a lépést a fiatalokkal, minden tekintetben aktív életet élek. Egy ideje multifokális szemüveget használok, de főleg közeli távolságok esetén állandóan mozgatnom kellett a fejemet, hogy megtaláljam a szemüvegen azt a pontot, ahol élesen látok. Egy ismerősöm, aki korábban ugyanezzel a problémával küzdött, az Okula Optika Üzleteket ajánlotta.

Betértem egy Okula Optikába, ahol megtudtam, hogy ezt a forradalmi újdonságot Varilux X szériának hívják. A szakember elmondta, hogy a karnyújtásnyi távolságon belül tapasztalható szélesebb látótér és a tökéletes látásélmény háromféle forradalmi technológiának köszönhető.

Az egyik az Essilor által kifejlesztett Nanoptix technológia, ami megszünteti a hinta effektust, ezáltal biztosít egyensúlyt mozgás közben, ha például hirtelen oldalra pillantok, vagy egy lépcsőn kell lemennem. A Synchron­Eyes technológia figyelembe veszi a két szemem között meglévő fiziológiai különbségeket, ennek köszönhető az extra széles látótér, valamint a lencse szélein tapasztalható zavaró torzító hatás radikális lecsökkentése.

A Varilux X széria legnagyobb újdonsága a forradalmi Xtend technológia, ami hét különböző Nanoptix részecskét optimalizál. Ennek köszönhető, hogy a fejem mozgatása nélkül több távolságra is élesen látok, ha hirtelen tekintési irányt kell váltanom, karnyújtásnyi távolságon belül.

 

Mindent élesen látok

A Okula Optikákban maga a látásvizsgálat is hihetetlenül professzionális. A szakember megvizsgálta a közelre tekintési szokásaimat, méghozzá természetes körülmények között, teljesen hétköznapi helyzeteket imitálva. Az új szemüvegem elkészítése során figyelembe vették a csak rám jellemző test- és fejtartást, valamint az egyedi szemmozgásomat.

Aztán elkészült az új Varilux X szériás multifokális szemüvegem! Csodát láttam, de tényleg! Sokkal gyorsabban hozzászokott a szemem, mint a régi multifokális lencsékhez. Nagyon jó volt átélni az úgynevezett dinamikus látásélmény örömét. Karnyújtásnyi távolságon belül élesen láttam, ha például vezetés közben a műszerfalra pillantottam, ha tévézés közben jött egy sms-em, vagy számítógépezés közben fel kellett vennem a mobilt. Azóta kényelmesen, fejmozgatás nélkül mindent élesen látok, ha hirtelen tekintési irányt kell váltanom.

Mindenkinek ajánlom: lásson csodát, és próbálja ki az új Varilux X szériás multifokális lencséket! (A Napló-hűségkártyával rendelkezők tíz százalék kedvezményt kapnak az Okula szaküzleteiben.)  X


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés