Hogy tisztán lássunk…

Praktikus és divatos viseletek Fotó: Archív

Praktikus és divatos viseletek Fotó: Archív

A Varilux multifokális lencsék elérhetők a megyében található szaküzletekben.

Debrecen. 40 éves kor felett a szem fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodóképességét, az apró betűk összemosódnak, és az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik, és presbyopiának, vagy más néven időskori távollátásnak nevezzük. Szerencsére erre a problémára már van megoldás: a multifokális (progresszív) szemüveg, amely látható választóvonal nélkül ad éles képet minden távolságra, anélkül, hogy külön olvasószemüveget vagy bifokális szemüveget kellene használnunk.

A multifokális lencsék finom átmenetükkel tiszta és éles látást tesznek lehetővé minden távolságra, miközben a szükséges korrekcióra is megoldást adnak. Ez azt jelenti, hogy progresszív dioptriaátmenetükkel (fentről lefelé) hozzájárulnak a szemfáradtság csökkentéséhez, és természetes látásélményt nyújtanak viselőjüknek.

A világ első multifokális lencséjét az Essilor fejlesztette ki 1959-ben Varilux néven. Azóta az Essilor folyamatosan fejleszti szemüveglencséit, hogy minél jobb megoldást tudjon ajánlani a presbyop szemüveget viselők számára. Minden egyes Varilux multifokális lencsedizájnt szigorú protokoll alapján kialakított viselői és klinikai tesztekkel ellenőriznek, hogy optimális és természetes látásélményt kínáljanak.

2017 szeptemberében a Varilux család nyolcadik generációját köszönthetjük az optikai piacon, a Varilux X Seriest, amely megoldást nyújt a mai modern életforma látással összefüggő követelményeire, igényeire. A felgyorsult világ megváltoztatta a látással kapcsolatos kívánalmakat: több feladatot végzünk egyszerre (multitasking), és gyorsan váltogatunk közöttük, így kiemelt szerep jut a karnyújtásnyi távolságon belül történő feladatvégzésnek. Erre kínálnak megoldást a Varilux X széria lencséi, amelyek szélesebb látóteret és éles képet biztosítanak ebben a távolságban is.

– Most először tudunk olyan multifokális lencsét ajánlani, amely azonnali reagálási lehetőséget teremt karnyújtásnyi távolságon belül és azon túl is, egy teljesen személyre szabott lencse segítségével – mondta el Nemessályi Szabolcs, az Okula Optika képviselője.

A Napló Hűségkártya akcióban öt éve részt vevő Okula Optika szaküzletek a hűségkártyával rendelkező vásárlóknak 10 százalék kedvezményt adnak vásárlásuk végösszegéből. Az üzletek listája a hűségoldalakon található.  X

<p>Praktikus és divatos viseletek Fotó: Archív</p>

Praktikus és divatos viseletek Fotó: Archív


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés